Over ons

Vakmanschap, ambitie, uitstekende service, maar vooral: plezier in het werk. Daardoor is lijstenmakerij en kunstuitleen De Molensteen al bijna 50 jaar een begrip in West-Friesland.

In 1974 opende Reyn Bakker de deuren van zijn lijstenmakerij aan de Nieuwstraat 11 in Hoorn, nadat hij het vak leerde bij een lijstenmaker van de oude stempel. Omdat hij wilde laten zien wat een lijst kan betekenen voor een kunstwerk, besloot hij daarnaast een galerie te openen waar hij kunstwerken verkoopt. Zijn bedrijf groeide en medewerkers Koos en Els kwamen in dienst. Omdat er veel vraag was naar het lenen van kunstwerken startte hij in 1996 de kunstuitleen, naast de lijstenmakerij en de galerie. Een groot succes!

Door de markt scherp in de gaten te houden en continu te investeren in de collectie beschikt De Molensteen over een fantastische verzameling kunst, beschikbaar voor zowel de verkoop als uitleen. Op zijn 64ste denkt Reyn nog niet aan zijn pensioen. In tegendeel: als de kans zich voordoet de galerie uit te breiden, grijpt hij die.

Lijstenmakerij De Molensteen doet jaarlijks mee aan de ‘Lijstenmakers wedstrijd’. Deze door de branchevereniging uitgeschreven wedstrijd beoordeeld een vakjury en publieksjury onze kwaliteiten en originaliteit. Met jaarlijkse resultaten in de top 3 van de Benelux groeit onze prijzenkast gestaag! Een resultaat waar wij met z’n allen erg trots op zijn.

Lijstenmakerij De Molensteen Hoorn
Kunstuitleen Hoorn artinspire

artinspire.nl

In 2016 lanceert De Molensteen: artinspire.nl. Een digitale galerie en kunstuitleen die klanten de mogelijkheid biedt eenvoudig, snel en voordelig te genieten van kunst. Hiermee is de gehele kunstcollectie online beschikbaar. In de Molensteen kunnen mensen de werken live bekijken en terecht bij de lijstenmakerij. Zo versterken de Molensteen en artinspire.nl elkaar en kunt u vanaf uw eigen bank een bezoek brengen aan ons uitgebreide kunstassortiment.